Ôn Tập Mẫu Câu Tiếng Anh Lớp 5

     

Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 năm học tập 2021-2022, bao hàm 4 đề thi, có kèm theo cả câu trả lời để học viên ôn tập, rèn luyện loài kiến thức nhằm mục đích đạt tác dụng tốt nhất mang lại kì thi cuối kì II. Mời những em tham khảo.

Bạn đang xem: ôn tập mẫu câu tiếng anh lớp 5

Đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 5 được biên soạn theo tiếp giáp với ngôn từ chương trình vào sách giáo khoa, giúp các em ôn tập, luyện giải đề để chuẩn bị thật tốt cho kì thi học kì 2 đạt kết quả cao nhất.


Đề thi học tập kì II giờ đồng hồ Anh lớp 5

1. Đề thi học kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 12. Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 5 số 23. Đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 5 số 34. Đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 5 số 3

1. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 1

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề thi unique Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: tiếng Anh lớp 5

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(Đề 1)

I. Circle the odd one out.

1. A. Autumn B. Winter C. Summer D. Season

2. A. Who B. What C. There D. When

3. A. Danced B. Song C. Stayed D. Listened

4. A. Football B. Play C. Volleyball D. Badminton

5. A. Doing B. Watching C. Spring D. Reading

II. Select & circle A, B, C or D.

1. What vì chưng you usually bởi vì ______ spring?

A. On B. By

C. At D. In

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. Are B. Were

C. Was D. Is

3. ______ did they do yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going khổng lồ Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Bởi vì D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. Play B. Played

C. To play D. Khổng lồ play

III. Read the passage and answer the questions.

Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool and wet. Her father và she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm & beautiful. They often go camping in the national park.


TF
1. Linda isn’t from England.
2. There are five seasons in her country.
3. Her father & she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool và beautiful.

IV. Reorder the words lớn make sentence.

1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / khổng lồ / Hoi An / Minh / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / lớn / ?

………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / & / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

1.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 1

I. Circle the odd one out.

1. D2. C3. B4. B5. C

II. Select & circle A, B, C or D.

1. D2. B3. A4. B5. C

III. Read the passage và answer the questions.

1. F2. F3. T4. T5. F

IV. Reorder the words lớn make sentences.

1. What’s the weather lượt thích in spring?

2. Minh isn’t going lớn Hoi An next week.

3. How far is it from here lớn your house?


4. Go straight ahead & turn right.

5. Where is the swimming pool?

2. Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 5 số 2

I. Khoanh tròn vào trường đoản cú không cùng loại

1. A. Tooth B. Eye C. Head D. Aspirin

2. A. Photo B. Bought C. Flew D. Sang

3. A. Beautiful B. Souvenir C. Interesting D. Colourful

4. A. Summer B. Spring C. Me D. Country

5. A. How B. What C. That D. Who

II. Chọn lời giải đúng A, B, C hoặc D cho số đông câu sau

1. What are you going.......... Tomorrow?

A. To do B. Bởi vì C. Did D. Doing

2. Linda..... Going khổng lồ visit her friends next weekend.

A. Was B. Is C. Is D. B&C

3. They...... Swimming last Saturday.

A. Go B. Going C. Went D. Goes

4. Are they going to the buổi tiệc nhỏ tomorrow? - Yes, they.............

A. Are B. Bởi C. Did D. Can

5. He should go khổng lồ the........... Because he has a toothache.

A. Dentist B. Nurse C. Teacher D. Doctor

6. My friends and I............ Going lớn the zoo next Saturday.

A. Is B. Was C. Are D. Were

7. Are you going to bởi your homework? - Yes,............

A. I am B. I was C. He is D. He was

8. What"s the matter............. You? -I have a cold.

A. To lớn B. With C. From D. In

9. How many seasons are............ In England?

A. These B. Those C. They D. There

10. It"s often............... In the rainy season.

A. Cold B. Warm C. Rainy D. Sunny

III. Đọc hiểu tiếp đến chọn đáp án đúng bên dưới cho phù hợp

Yesterday.......... (1) a terribly cold day but Jim...... (2) out without warm clothes, so he...... (3) a bad fever. His mother took him khổng lồ the doctor. The doctor gave him............... (4) aspirins and said " You should....... (5) warm clothes và you shouldn"t go out. I think you will get better soon. "


1. A. Was B. Were C. Is D. Are

2. A. Go B. Going C. Went D. Goes

3. A. Has B. Have C. Had D. Having

4. A. An B. A C. Any D. Some

5. A. Wear B. Wore C. Wearing D. To wear

IV. Thực hiện những từ đến sẵn cùng điền vào đoạn hội thoại sau.

Matter, tired, fever, take, out

1. Son: I"m very..... (1)...

2. Dad: What" the... (2).... With you, son?

3. Son: I have a... (3)....

4. Dad: you should.... (4).... Some aspirins and you shouldn"t go.... (5)....

V. Cần sử dụng nhũng từ cho sẵn viết thành câu hoàn chỉnh

1. Going/ We/ to/ are/ vì Son/ next weekend/ visit......................................................................................

2. You/ going/ Are/ T.V/ watch/ to/ this evening?.....................................................................................

3. Visit/ going/ She/ is/ her/ tomorrow/ friends/ to......................................................................................

4. Going/ We/ to/ are/ bởi Son/ next weekend/ visit......................................................................................

VI. Đọc gọi và vấn đáp câu hỏi.

Last Sunday, Lan didn"t go to lớn school, but she went to her friend"s birthday party. She got up early in the morning, went khổng lồ the shop, và bought some gifts & flowers. Then, she went khổng lồ her friend"s house. At the party, she ate a lot of cakes and drank soft drink. She danced beautifully, thanh lịch many songs, và told a lot of interesting stories. All her friends were there too. They played many games such as hide and seek, skipping rope và cards. They were very happy and enjoyed themselves a lot. Finally, the các buổi tiệc nhỏ came to lớn an end. They said goodbye lớn each other and went home late in the the evening.

1. Did Lan go to lớn school yesterday?

.....................................................................................

2. Where did she go to?

.....................................................................................

3. What did she buy for her friend?

.....................................................................................


4. What did she vì chưng at the party?

.....................................................................................

5. Did they enjoy themselves a lot?

.....................................................................................

6. When did they go home?

.....................................................................................

2.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 5 số 2

I. 1. A 2. A 3. B 4. C 5. C

II. 1. A 2. B 3. C 4. A 5. A

6. C 7. A 8. B 9. B 10. A

III. 1. A 2. C 3. C 4. C 5. A

IV. 1. Tired 2. Matter 3. Fever 4. Take

V. 1. We are going to visit vị Son next weekend.

2. Are you going to watch T.V this evening?

3. She is going lớn visit her friends tomorrow.

4. We are going to visit vì Son next weekend.

VI. 1. No, she didn"t.

2. She went to her friend"s birthday party.

3. She bought some gifts & flowers.

4. At the party, she ate a lot of cakes & drank soft drink.

5. Yes, she did.

6. She went home late in the evening.

3. Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 5 số 3

Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 5 Cuối kì 2 (Đề 1)

Thời gian: 45 phút

I. Circle the odd one out.

1. A. Autumn B. Winter C. Summer D. Season

2. A. Who B. What C. There D. When

3. A. Danced B. Song C. Stayed D. Listened

4. A. Football B. Play C. Volleyball D. Badminton

5. A. Doing B. Watching C. Spring D. Reading

II. Select and circle A, B, C or D.

1. What vì you usually vày ______ spring?

A. On B. By

C. At D. In

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. Are B. Were

C. Was D. Is

3. ______ did they vày yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going khổng lồ Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Vì chưng D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. Play B. Played

C. To play D. To lớn play

III. Read the passage và answer the questions.

Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool và wet. Her father and she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm và beautiful. They often go camping in the national park.

TF
1. Linda isn’t from England.
2. There are five seasons in her country.
3. Her father & she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool và beautiful.

IV. Reorder the words khổng lồ make sentence.

1. in / spring / What / lượt thích / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / to lớn / Hoi An / Minh / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / to lớn / ?


………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / và / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

3.1. Đáp án đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 5 số 2

I. Circle the odd one out.

1. D2. C3. B4. B5. C

II. Select & circle A, B, C or D.

1. D2. B3. A4. B5. C

III. Read the passage and answer the questions.

1. F2. F3. T4. T5. F

IV. Reorder the words to make sentences.

1. What’s the weather like in spring?

2. Minh isn’t going to lớn Hoi An next week.

3. How far is it from here khổng lồ your house?

4. Go straight ahead & turn right.

5. Where is the swimming pool?

4. Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A read B. Teacher C. Eat D. Ahead

2. A intersection B. Eraser C. Bookstore D. History

3. A nice B. Fine C. Big D. Five

4. A school B. Beach C. Chair D. Children

5. A car B. City C. Can D. Class

6. A classes B. Benches C. Bookshelves D. Washes

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? - Yes, he _______________.

A. Is B. Does C. Doesn’t

2. My class finishes at half _______________ ten.

A. To lớn B. Pass C. Past

3. _______________ vị you go to lớn school? - By bike.

Xem thêm: Tôi Là Mục Tiêu Của Hai Đứa Con Tôi Là Mục Tiêu Của Hai Đứa Con Tôi

A. What B. How C. Who

4. I take a bus lớn school every day, but I am _______________ lớn school now.

A. Walking B. Walk C. Walks

5. _______________ a truck in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s _______________ name?

A. She B. He C. Her

7. This sign says we _______________ park here.

A. Can’t B. Don’t can C. No can

8. Hoa & Nga _______________ up at half past five.

A. Gets B. Getting C. Get

9. The bakery is _______________ khổng lồ the toy store.

A. Next B. Beside C. In front

10. How many _______________ are there?

A. Person B. People C. Peoples

III. Give the correct form of the verbs in brackets.

1. She (speak) _______________ English in class.

2. You (live) _______________ in the country or in the city?

3. phái nam (watch) _______________ television now.

4. Nam và I (be) ____________ at school.

5. He (not be)__________________ a doctor.

6. There (be) ______________four people in my family.

IV. Reorder the given words lớn make sentences.

1. class/ We/ in/ 6A/are.

→ _________________________________________________________________

2. soccer/ is/ brother/ My/ playing.

→ _________________________________________________________________

3. behind/ trees/ there/ house/ any/ Are/ the?

→ _________________________________________________________________

4. by/ go/ school/ doesn’t/ He/ to/ motorbike.

→ _________________________________________________________________

V. Read the text below & decide if the sentences are True (T) or False (F).

Peter wakes up at seven o’clock, but he doesn’t get up until 7.15. He has a shower và gets dressed. After breakfast, he brushes his teeth. He leaves the house at eight o’clock and catches the 8.15 train to work in Manchester. On the train, he reads the newspaper. He comes home at about half past six. After dinner, he washes up. Then he usually watches TV. He goes khổng lồ bed about 11.30.

TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.
2. He goes khổng lồ work by bus.
3. He works in Manchester.
4. His mother washes up for him.

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. đen ___________________

2. long ___________________

3. heavy ___________________

4. tall ___________________

5. strong ___________________

6. fat _________________

7. cold _________________

8. hungry _________________

9. small _________________

10. old _________________

VII. Make questions for the underlined words.

1. My sister feels hungry.

2. They are going to lớn the zoo.

3. Her eyes are blue.

4. This bar of soap is 8,000 dong.

5. I’d lượt thích some tea.

4.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. Read /iː/ B. Teacher /iː/ C. Eat /iː/ D. Ahead /e/

2. A. Silent/s/ B. Eraser /z/ C. Bookstore /s/ D. History /s/

3. A. Nice /aɪ/ B. Fine /aɪ/ C. Big /ɪ/ D. Five /aɪ/

4. A. School /k/ B. Beach /tʃ/ C. Chair /tʃ/ D. Children /tʃ/

5. A. Car /k/ B. Thành phố /s/ C. Can /k/ D. Class /k/

6. A. Classes /iz/ B. Benches /iz/ C. Bookshelves /z/ D. Washes /iz/

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? - Yes, he does.

A. Is B. Does C. Doesn’t

2. My class finishes at half past ten.

A. Khổng lồ B. Pass C. Past

3. How vị you go khổng lồ school? - by bike.

A. What B. How C. Who

4. I take a bus lớn school every day, but I am walking khổng lồ school now.

A. Walking B. Walk C. Walks

5. There is a truck in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s her name?

A. She B. He C. Her

7. This sign says we can’t park here.

A. Can’t B. Don’t can C. No can

8. Hoa and Nga get up at half past five.

A. Gets B. Getting C. Get

9. The bakery is next to the toystore.

A. Next B. Beside C. In front

10. How many people are there?

A. Person B. People C. Peoples

III. Give the correct size of the verbs in brackets.

1. She (speak) speaks English in class.

2. vày you (live) live in the country or in the city?

3. phái nam (watch) is watching television now.

4. Nam và I are at school.

5. He is not a doctor.

6. There are four people in my family.

IV. Reorder the given words lớn make sentences.

1. We are in class 6A.

2. My brother is playing soccer.

3. Are there any trees behind the house?

4. He doesn’t go khổng lồ school by motorbike.

V. Read the text below & decide if the sentences are True (T) or False (F).

TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.T
2. He goes to lớn work by bus.F
3. He works in Manchester.T
4. His mother washes up for him.F

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. black - white

2. long - short

3. heavy - light

4. tall - short

5. strong - weak

6. fat - thin

7. cold - hot

8. hungry - full

9. small - big

10. old - new (young)

VII. Make questions for the underlined words.

1. How does your sister feel?

2. Where are they going?

3. What color are her eyes?

4. How much is this bar of soap?

5. What would you like?

Trên trên đây là đứng top 4 Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 5 năm học tập 2021-2022 gồm đáp án tuyệt nhất giành riêng cho các em học viên lớp 5 ôn tập, sẵn sàng cho kì thi dứt học kì 2. Những đề thi được shop chúng tôi lựa lựa chọn kĩ càng, tương xứng với năng lực học sinh lớp 5, bao hàm luôn câu trả lời để các em học sinh so sánh kết quả ngay sau khoản thời gian giải đề xong.

Xem thêm: Một Số Vấn Đề Về Xây Dựng Nhà Nước Pháp Quyền Xã Hội Chủ Nghĩa Việt Nam

Mời các bạn bài viết liên quan các thông tin hữu ích khác trên phân mục Học tập trực thuộc mục Tài liệu.